this is it

En mycket bra och välbehövd ledig dag. Efter min fil & frukttallrik och 4 koppar kaffe gick jag hem till Nina för att dra med henne ut på stan. Vi passade också på att fotografera hennes jacka, vilka bilder jag precis skickat över till min kära Hampus. "hm?!" tänker ni då. Jo det är nämligen så att både jag och Johanna är stora fan av Ninas jacka som hon köpt i Bangkok för några månader sedan. Och som tur är så har jag Hampus som faktiskt bor i Bangkok. Och nu ska han gå till "weekend market" för att hitta denna jackan och sedan skicka hem två exemplar till mig och Johanna. Det är inte dumt med lite kontakter!
Hur som helst. Dagen på stan med Nina var kanoners. Inhandlade lite nödvändigheter och lite icke-nödvändigheter. Solen sken och Deli-kaffen smakade fint.

 
 
 

18.30 var jag och Jenny på plats på Colosseum för att se "This is it". Gammalt Michael Jackson fan som jag är tyckte jag mycket om filmen.
Nu har jag precis skickat iväg min jobbansökan, sängen nästa!


we love Spotify

Efter 7 dagars hårt arbetande har jag äntligen en ledig dag. Och trotts att jag har många saker på schemat idag så ligger jag kvar i min lilla hörna på tok för länge. varför är det att när jag har en ledig dag så planerar jag sak efter sak att göra? Dem lediga dagarna ska ju gå ut på att göra så lite som möjligt.

Jag menar, hur kan någon, någonsin vilja resa sig från detta hörnan?

Igår var jag och hämtade mina saker hos storebror som mamma hade packat ihop till mig och som Martin var snäll nog att ta med sig tillbaka. Bl.a en sparkdräckt i vuxenstorlek. Jag hade ett svagt minne från när jag var yngre om hur den såg ut, men att den var såhär ful hade jag helt förträngt, en perfekt halloween-klädsel.

Vad tycks?!ny kamera.

-Idag fick jag min nya kamera efter att min förra blivit stulen under min vistelse i Costa Rica. Världens mest simpla samsung digetalkamera. Kameran är vit och helt enastående vacker. Så idag provtog jag lite bilder med den. Och det självklara motivet var att dokumentera hur hösten artar sig genom vardagsrumsfönstret på Helgesensgate 30.

-Ikväll på jobbet, efter att vi lagt alla gammlingar, satte jag mig och skulle vila fötterna lite med en varm kopp te...varm. Jag brände sönder min tunga och det fick mig direkt att tänka på när stackars Sara brände sin tunga en gång under våra månader i Oslo...och hur hon klagade över det i flera veckor efteråt. Nu klagar jag, det gör inte ont, det är bara väldigt obekvämt.

-I helgen får jag finbesök av Aadm som åker hela vägen från Köpenhamn för att hälsa på vaaaarldens bästigaste Linn.

-Är det någon som vet om "How I met your mother" sändes i måndags, och varför det såfall inte kommit upp på piratebay än?!

-Imorgon blir det Michael Jackson - This is it - bio med Jenny!
-Och ett riktigt jävla hårt träningspass.


"if I could turn back time...."

Inatt är det dags att sätta tillbaka klockan en timme. Vilket gör mig fantastiskt glad eftersom jag börjar jobba 0800 imorgon, vilket då blir 0900 istället, olala!
Snart har en skön, lugn och totalt alkoholfri helg passerat. Maria och Fiffi har lämnat mig ensamma för att istället flytta in i sin nya fina lägenhet. Och Johanna har precis åkt hem efter lite skitsnack över en kaffe på Bugges och äppelkaka hos mig. Än så länge en bra helg, och imorgon väntar en aktiv söndag!


Jag tror ändå att jag gillar hösten..


20.10.09

Har alldeles för mycket Entourage goin on i mitt liv just nu för att jag ska kunna skriva ett inlägg mer innehållsrikt än detta.

Kisses.

ps. jag vet att du är hemma nu Adam så du borde ringa mig snarast!

enkel matematik

Om man tar min punktering:


plus min bror:


så får man en hel cykel igen:


Och såklart en glad Linn. Jag kommer inte sluta tjata tills jag får min vilja igenom, det är min uppgift. Som lillasyster.


en bra söndag

Dethär har nog varit den bästa söndagen på länge. Den börjar 07.30 imorse då det var dags att göra sig redo för att jobba, att jag behövde gå upp 07.30 kanske inte tillhör "den bästa" söndagen men på nått vis så var det uppfriskande att få se solen stiga. Idag jobbade jag på Nedre gruppen så det var lite skön variation, och jag träffade en kollega som jag inte sett på länge vilket gjorde mig gla! Efter jobbet slängde jag i mig lite matrester från gårdagen under S03E16 av Entourage. 15.45 gick jag och mötte upp Lina och Maria och vi hade ett par trevliga skvallertimmar över en kopp kaffe, Maria drack Pepsi. När jag kom hem var jag upp-pumpad med energi så jag lagade köttbullar och spagetti till Maria och pös bort till Simon o co och leverade det. Det ledde i sin tur att jag stannade kvar och tittade på magi på tv, som i sin tur ledde till en öl på AkuAku. Och vem glömde kanoten?
Efter ölen halvsprang jag hem till Emmy o co för att hinna i tid till Parlamentet. Efter en kort nap i deras soffa gick jag hem och nu sitter jag i min soffa, trött och nöjdare än någonsin.
Finns bara en sak som fattas: ett ikke-hål i min cykelslang!


15.10.09

Då har jag äntligen börjat titta på Entourage. Och jag gillar det. Är redan inne på andra säsongen, här går det undan.
Blev också klar med att måla väggen idag, fått i ordning allt bakom soffan och jag måste erkänna att jag är nöjd med min första väggmålning på egen hand.
Två andra glada nyheter är att Maria är tillbaka i Oslo efter lite livsnjutande i Europa och att Lina kommer och hälsar på oss i Oslo till helgen. Kanonfint!
Och Congrats på din dag till Matilda Björck!

this is meigår åkte pennorna fram igen!

Bring it on.

Personalen på hjemmesykepleien är både kaxiga och fega.
På toaletten finns där ett lapp uppsatt med denna texten:
Husk håndhygiene! Som god beskyttelse mot
svineinfluensaen.
(sedan är det någon som skrivit till detta)
Ja, da er det en fordel at det er såpe i beholderen!

Nu väntar vi bara på svaret från städerskan. moaha!


nu är vi igång

Dem gröna löven blir orange och min orange vägg blir färgkod 0500 (också kallad gipsvit).
Äntligen är jag igång. Första lagret med vit grundfärg är målat och om ca 1,5 timme är det dags för första lagret med den slutliga färgen, 0500. Ser inte mycket ut för världen för tillfället, men det är definitivt ljusare i mitt vardagsrum, och det är bra!
Så i väntan på att färgen skal torka sätter jag på migg löparbyxorna och drar ut på min vanliga runda längs kanalen.

Serienörd

Precis tittat klart på nya Greys Anatomy avsnittet och Private Practice är på G.
Fredagarna är klart bäst. Kommer hem på jobbrasten (eftersom man bor 2 min från jobbet så är det lyx lyx lyx) sätter de nykommande avsnitten på nerladdning, kokar en kanna kaffe och gör lite frukost och sen är det bara kooos!
Efter ett spinningpass, dusch och powernap är det bowling på Hardrock Café som gäller för att fira Josefin Wedin. Congrats!

En annan serie som jag inte var så stort fan av tidigare men som jag nu har streck-tittat på 4 säsonger av är How I met your mother, där tackar jag Adam för att han tyckte om den och för att han därmed omedvetet fick mig intreserad!
Nördig som jag är har jag gjort upp ett serieschema till mig själv för att kunna hålla reda på vilka dagar som det nalkas nerladdning:
Måndag: How I met your mother
Tisdag: The Hills, The City
Torsdag: Greys Anatomy, Private Practice
Fredag: Idol
(vad har hänt med Scrubs?)
Ja, jag ska börja titta på Entorage & Californicaion.Dags för en till kopp kaffe!


so close

Jag hade en sådandär riktigt skön och välbehövd långhelg hemma. Torsdag till söndag, och tack för att säfflebussen har turer över natten, det sparas mycket tid på dem.
Så efter att ha träffat mina kristianstadsfavoriter, Linnea, Pelle, Matilda, Tobbe, Frida & Hampus, åkte jag tillbaka till trevliga Oslo och började en ny vecka full med jobb och film.
Och så idag hade jag en lång och skön ledig dag framför mig där jag skulle ägna all min vakna tid till mig fantastiskt fula orange vägg som snart skal bli vit. Men när jag precis ska gå ut för att inhandla målarfärg ringer dem från jobbet och frågade om jag inte kunde jobba kvällspasset, jag hade kunnat säga nej men då hade jag brytit min nya regel, att alltid tacka ja när jag blir erbjuden extrajobb. Så nu har precis ätit lite middag och skal om 40 minuter tillbaka till jobbet.

Haha, när jag kom hem efter helgen och skådade min rosa ros i fönsterkarmen upptäckte jag en rolig sak.
Den hade en knopp, en utslagen och en vissen ros. Hur ofta händer det? Och hur konstigt ser det inte ut på en skala?


Imorgon åker Adam bort igen, lååångt bort till Usa, och lämnar åter igen mig ensam på msn om kvällarna. Dummadumma. Men sen kommer till tillbaka och då blir allt bra igen!

så du vill ta ledigt en dag?

Din ledighet har INTE beviljats!
Året har 365 dagar, men du arbetar ju inte varje dag.
Under årets 52 veckor har du ledigt 2 dagar varje vecka. Då återstår 261 dagar.
Du är ledig 16 timmar varje dag, det blir sammanlagt 170 dagar.
Då återstår 91 dagar som du kan arbeta.
Varje dag tar du lunch 1 timma, det blir sammanlagt 48 dagar.

Nu återstår 43 dagar. Du behöver inte arbeta 6 röda dagar under året. Det blir 37 dagar kvar. Vardagar tar du kafferast 10 min, totalt elva dagar.

Kvar finns 26 arbetsdagar. Sedan har du 25 dagars semester.
Då återstår bara 1 enda dag, och den förstår du väl att du inte kan ta ledigt!

RSS 2.0