Flytthysteri

För tillfället ser vår lägenhet ut som om en jätte hade dragit upp hela huset, ruskat om det som en milkshake och sedan satt ner det snyggt på sin plats igen. Förjävligt! Jag och Fääffäää har ägnat fyra timmar åt att släpa möbler härifrån till Heimdalsgata, från Heimdalsgata och hit, härifrån till kebebgatan och så vidare. Men  inte klaga förmycket. Utan en fantastisk dragkärra som vi fått låna från Fääffäääs jobb hade det antagligen tagit minnst dubbelt så lång tid. Vi ska också tacka för att Martin o co:s lägenhetshus har hiss. Och klaga över att så är inte fallet hos oss. Så, allt som tidigare haft sin plats på hyllor, bänkar osv ligger nu på golvet. Se det framför er!

Så nu är det bara trevliga saker kvar att göra, om man bortser från packning av kläder och storstädning. Men där måste jag skräckslaget erkänna att jag börjat uppskatta städdagarna. Har man bara tillräckligt mycket tid att ägna åt det, lite bra musik och ett par tights så kan det bli lagom trevligt! Det trevliga som finns kvar på listan är, imorgon, äta på en av våra duktigt mysiga resturanger här nere på gatan med alla våra nära och kära vänner, att jobba min sista arbetsdag på ca 3½ månad, att ha stoooor avskedsfest för mig och Sara på Café con Bar, Välkommna på den folkens!

Nu när dagen börjar leda mot sitt slut och jag ordentligt får sitta ner och slappna av känner jag att alla mina krafter är helt väck, så några timmars sömn på detta kommer att sitta fantastiskt fint!


Till sist tackar jag Andrea igen för
fantastiskt trevliga dagar förra veckan!


Du är en bra tjej!

Uppdatering i statistiken

Busstermialen
9 April 14.40                              2/100
Torggata/H&M
9 April 23.00                              0/100

"Hellre tjock och full än smal och nykter"

Skärtorsdagen är nu här, men traditionerna har ändrats en del. Jag hade nog kunnat klä ut mig som en häxa, gått runt och knackat dörr för att säga "Ge oss alla era pengar ganska fort för vi måste passa trikken till blåkulla". Det hade jag gjort om uppfinningen Hissen hade nått Oslo. Kanske det än så länge är överkurs för norrmännen hur man bygger in en hiss i ett lägenhetshus, vad vet jag, men ofinns gör dem iallafall!

Så istället för att gå att tigga hemma hos folk så går jag, Frida och Ewa(som kom som en underbar överraskning härom dagen) till Operahuset och....tittar?! Vilken minut som helst kommer dem komma in genom min dörr och Frida kommer säga "men är du inte klar än? ssuuuuuuuuck".
Jag borde sätta lite fart eftersom tusen saker står på mitt schema idag (tusen är att ta i, men det är fler än två). Jag har, som sagt, ett besök på Operahuset, en fika med Emelie, sy klart min klänning, städa lägenheten (eftersom mamma, pappa och mormor kommer imorgon), rensa och packa ner saker som skal tas med hem, tvätta, duscha....osv.

En liten notice om att Sara åkt sin väg till Paris och här är jättetyst. Jag som trodde det skulle bli bra att vi spenderar lite tid ifrån varandra innan våra tre intensiva månader tillsammans, men det blev inte alls bra.

Det är något som inte stämmer.

"Man slog av käke
-i nödvärn"

För en tid sedan blev en kille grovt misshandlad.
Han fick vårdas på sjukhus i 8 dagar, äta enbart
flytande föda i 1 månad och sjukskriva sig från
sitt jobb i tre månader. Den åtalade hade inga
skador medans offrets skador tyder på att han
ganska så fort var helt hjälplös i slagsmålet.
Oberoende vittnen säger att gärningen var helt
oprovocerad. Åtalet ogillades. De menar alltså att
inget brott har begåtts!

RSS 2.0