rutiner

Å, jag tycker om när nya rutiner och traditioner dyker upp i vardagen. Frukost på café Simpan, eller bara fika där över huvud taget, har blivit en stark favorit. Lika så, tro det eller ej, dagarna ägnade åt studier på stadsbiblioteket.
Jag berömmer Mia för att hon bakfull tog sig till Simpan 09.15
Nina & Mia


PluggNina

Det var en gång..

Jag har en vän som är mig kär, som är sprallig och tankspridd ut i tåspetsarna. Jag har alltid undrat över hur hon då var när hon var runt 18 19 åren, idag fick jag en liten smakbit på det, en historia, ägd rum för några år sedan, berättad för mig.

Min vän, låt oss kalla henne Lotta, har varit ute och festat till det med goda vänner. Hon tar en taxi hem och har en trevlig konversation med taxi-chauffören, väl framme vid hennes lägenhet tänker hon; "stackars man som måste köra runt såhär hela natten, han kan behöva en kopp kaffe, och jag ska ju ändå sitta vid köksbordet och dricka vatten så jag inte blir bakfull". Så utan att tänka mycket längre än så bjuder Lotta upp den vilt främmande taxi-chauffören på en kopp kaffe. Allt slutade gott, 20 minuter senare körde han vidare sin runda och Lotta gick och la sig full och lycklig, omedveten om hur fel det hade kunnat gå. Idag vet hon bättre.

Nästa historia är också om Lotta, och denna innefattar och en taxi, eller två, eller en och en halv. Lotta har varit ute, det är sent och det är väldigt kallt ute. Lotta beslutar sig för att ta en taxi hem. Det är inte förrän ca 30 minuter senare som hon inser att hon sitter i en cykeltaxi istället för en vanlig. Hon tänker; "men gud så dumt, jag skulle ju ta en taxi för att det var så sata-s kallt, då är inte en cykeltaxi så väldigt smart." Lottar betalar och hoppar av cykeltaxin och börjar gå hem istället (fortfarande oklar på varför det skulle gå snabbare.) När Lotta kommit en bit på vägen kommer en vanlig taxi förbi och frågar om hon ska ha skjuts. "Nej tack" säger Lotta, "jag har inga pengar", för dem hade hon ju lagt på cykeltaxin. Kanske denna taxi-chauffören visste att hon var tjejen som bjöd på kaffe, för han kör henne hem gratis. Lotta bjöd inte upp honom på kaffe. Att åka cykeltaxi för att man vill komma hem snabbt när det är kallt och man fryser har Lotta kommit på var inte så smart. Idag vet hon bättre.

Jag älskar Lotta, hon sätter färg på min tillvaro.det var längesedan vi sågs

I helgen var Sara och hälsade på från Lund. Det blir så väldigt pinsamt när man bor så nära och ändå aldrig ses. Vi tog tag i det och hade en fin kväll på Retro i Malmö. Morgonen efter blev det TV och lyxfrukost för hela slanten.
Morgondagen ska jag spendera på Malmö stadsbibliotek med Nina. Läsa lite, dricka lite kaffe, läsa lite och dricka lite kaffe ska vi göra! På onsdag blir det frukost på Simpan med goda vänner och fredagseftermiddagen ska vi tillbringa på St. Gertrud.

Le Bams

Mellan allt skolarbete som är orsaken till mina icke existerande inlägg vill jag passa på att berömma min nära och kära vän Torbjörn Sjölin. Just nu är han i Chile och föder ny härlig musik till vår värld.
Ta några minuter och lyssna på hans sköna låtar på:
www.myspace.com/lebams
Och här är länken till en av mina favoriter:
http://www.myspace.com/music/23306493/songs/59580542
Keep up the good work!
All kärlek till dig.


taskigt läge

Under tiden som jag frenetiskt håller på att pussla ihop det första utkastet av vårt skolarbete, håller dem på att lägga om taket på alla lägenhetshus i området, inklusive det jag bor i. Då hjälper det inte heller att man bor på översta våningen och kan mer än tydligt höra allt borrande och andra saker som låter mycket när man har ett tak att lägga. Men även dem måste sluta jobba, och nu har jag inte bara fått lite lugn och ro för kvällen, utan också en fantastisk himmel att se på.

Jon Lajoie

Jag hade helt glömt denna videon, och så kom jag över den idag. Många har säkert sett den, men det är värt att se den igen för den är så fet!
http://www.youtube.com/watch?v=AE4zF36dPxE&feature=channel

Malmö bjöd på sol och Ludde på packmankorv.

När jag drog upp persiennerna efter tre timmars läsning såg jag att solen sken och löven var stilla på träden. Vindstilla i Malmö? Jag hade ingen val än att ta med mig min vän Canon ut i solen. Passade också på att få lite husmanskost av Ludde.

Mr. Toilet

En märkbar skillnad med att bo i Sverige och Norge är definitivt  effektiviteten på servicen. Från samtalet jag hade med VVS-firman om att min kära toalett var i sönder, tog det tre dagar innan den nya var på plats. Nu står min (eller pappas egentligen, eftersom det var han som fick betala) nya fina skitmottagare och skiner i all sin glans.

Inför min tenta på måndag, plus ett antal andra uppgifter, har jag kommit på fina små sätt att bryta mitt isolerade liv. Igår avslutande jag en hård dags arbete med en flaska vin och lite skräpTV. Idag bjöd Felicia mig på god mat, trevliga diskussioner utan slut och en fin flaska rött. Det är nämligen så att vid den tiden (21-22) slutar min hjärna helt enkelt att ta emot information och då känner jag att det är lika bra att ge upp för kvällen och få bli belönad, istället för att man går till sängs, gråtande, över att man inte fick till sista uppgiften.
Ska också säga ett STORT grattis till Linnea som fyllde 22 fina år i tisdags!

RSS 2.0