Advent nr. 1

...var igår, och då bakade vi lussebullar och smakade av vinterns första glögg.

Helg

I fredags mös jag och Nina till det med vin, idol och pärlplattspyssel. Det blev även en ruskig tur ut i snön för att ta en öl. I går var vi på second hand runda i stan. Det finns ju fler butiker än man anar i centrum. Efter en raggar-dusch och lite nedvarvning cyklade (eller försökte iallafall) till Jonas som hade lagat en fantastisk middag till oss. Det blev skitsnack och vin hela kvällen.
Och såhär såg det ut ute när Nina sa: "Åhh vad kul, nu ska vi cykla på second hand runda Linn"
Ikväll blir det glögg och lussebullsbak.

Vi myser

Vi mös till det ordentligt hela dagen och hela kvällen för att välkomna vintern. Underbart snöväder har det varit idag, men ett par skidglasögon hade verkligen suttit på sin plats för cykelturerna till skolan, mest för att jag ska kunna se när bilar, andra cyklister och fotgängare kommer min väg...jag skulle säga att det är en säkerhetsåtgärd att införskaffa sig ett par.
Visste ni föresten att Pågen säljer gifflar med saffran i. . .jag skulle säg att en dröm är förverkligad.
Alla, håll tummarna för mig i helgen att jag inte ska glömma mina nycklar hemma, eftersom Felicia och Ola är iväg så är hoppet om att få extranyckeln när olyckan är framme ganska körd.

snön lyser vit på taken, endast tomten är där..

Vilken julstämning dem bjuder på här.

Malmö-Oslo-Göteborg-Malmö

Sådär ja, då var jag tillbaka från min helg i Oslo och avslutet i Göteborg. Trotts bitande kyla hade jag en kanonhelg. Det var väldigt roligt att få komma tillbaka till gamla ansikten och ställen.

komplett

Idag tog jag turen genom stan på väg hem från skolan i jakt på knoppar till mitt nattduksbord.
Åhléns vid Gustav hade bytt ut dem mot massa obehagligt julpynt, så jag fick ta mig mot Åhléns nr 2 vid Triangeln. Tråkigt var att dem bara hade tre olika knoppar att erbjuda men jag hittade ett par som föll mig i smaken.
Jag vet där emot att Oslo erbjuder många fina (och något dyrare) koppar i Lökkas fina små butiker, kanske att jag köper upp ett lager där med tanken att man kan byta lite när man vill, beroende på humör och så vidare....
Så imorgon 07.55 tar jag bussen mot Oslo och hoppas innerligt på att Peter har fått mitt besked om att han ska hämta mig med häst och vagn (eller i alla fall ett glatt humör) på bussterminalen på eftermiddagen. Och eftersom jag har ett härligt schema med måndagen ledig tar jag mig halvvägs ner igen på söndag till Göteborg och min bror och hans Victoria. Sen får det vara nog med resa.

värme

Idag vaknade jag av en sommarvärme i mitt sovrum som, till min stora förtjusning, var solen som strålade, utan ett moln i sikte. Jag behövde ingen jacka när jag tog mig till skolan. Woho. Härligt.

14.11.2010

Igår var vi ute och åt. Vänner till familjen som jag inte träffat på många år var där och det var ett  trevligt återseende. Vi åt på en Japansk restaurang som heter Saiko, kanon god mat, med bland annat en svensk midsommar sushi, sill, rödlök och gräslök i, intressant smak, får ni chansen så pröva.
Efter middagen var det öl för hela slanten hemma hos vänner. Lång natt, precis som det ska vara, följt av en dag i soffan med vatten, glass och film. Precis som det ska vara.
Jag har inte lyckats vänja mig vid mörkret än, allt är blött, mörkt och kallt, vilket får mig att drömma mig bort till sandstränderna. Snart åker jag och Katrin till Asien, vad gör man inte för lite miljöombyte.
Det är såhär hösten ska se ut!
Idag har det också varit fars dag. När man inte bor hemma så får man göra det bästa av situationen när man ska gratulera. Jag och min snälla bror köpte därför en prenumeration på en historia tidning, kommer direkt på posten, kanonpresent!

Hörna nr 2

Jag hade även en till tom hörna i min lägenhet, så när mamma och pappa kom idag hade dem med sig en fin gammal stol att smycka ut den med. Jag bytte tyget på sittsen och nu funderar jag på om jag ska måla den eller låta den ha sin mysiga originalfärg. Nu tror jag att jag lyckats fylla ut alla mina hörnor, härligt.

Om ca två timmar ska jag möta upp mamma, pappa och ca 10 goda vänner för lite sushi.


Praktisk Fredag

Idag är det fredag, vilket i morse innebar sovmorgon, sov till halv 12, och hade seminarium kl 1. Imorgon har jag en hektisk dag, så jag beslöt mig för att stanna inne ikväll och pyssla med lite av varje. Jag har fått en tom hörna i mitt sovrum så ag packade upp farmors gamla, otroligt fina, lampa som nu pryder en av mina fyra sovrumshörnor.
Därefter tog jag en runda till ner i källaren och hittade lite målarfärg som blev över när vi målade väggar och möbler i somras. Dem tog jag upp och satte igång med att måla om mitt nattduksbord.
Förutom detta har jag även tvättat, diskat, städat badrummet och tittat på Skavlan.
Natti

The Social Network

Igår kväll gick jag och Jonas direkt från skolan och mötte upp Hanna för en kväll på biografen. Vi la drygt två timmar av våra liv på att se The Social Network, vilket jag starkt rekommenderar till alla mina vänner. Den handlar om grundaren bakom Facebook och hur hela den soppan gick till. Bra film. Värd att se på bio. Nästa film på listan är Due Date, men jag tvekar på om den är värd att se på bio. Jag avgudar The Hangover men är inte säker på att Todd Phillis kan göra två briljanta komedier på rad. Om någon sett den, droppa en lite recension om den är bio sevärd eller ej.
Innan bion hann vi spendera lite pengar på Indiskan. I mitt köksskåp där jag har glas och koppar ser det väldigt tråkigt ut, bara massa svart och vitt, så jag jagade efter någon mer färgglatt och fann mig två fina tekoppar, som dessutom var på rea.

Phonetics

Idag började vi en ny delkurs i Engelskan. Phonetics, eller fonetik, som är vetenskapen om talet med lite mera inriktning på talljudet. Från sekund ett var allt som en gröt, alla dessa symboler som representerar ett speciellt ljud, och tungans rörelse, av en eller flera bokstäver i ett ord. Förhoppningsvis kommer detta bli mer och mer begripligt och mindre grötigt under tiden som går. För att underlätta lite, satte jag mig med läxan på en gång idag medan informationen från föreläsningen fortfarande var färsk, och jag tycker nog att jag klarade övningarna relativt bra.
För att mer visa er vilket helvete min hjärna går igenom just nu så visar jag här IPA (International Phonetic Alphabet.)
Det mesta ur detta alfabet skal läggas på minnet helst innan den 20 december, vilket är vårt förgyllda tenta-datum.
Något annat som jag lärt mig idag är att om du handlar så är det mycket sannolikt att du därefter inte har lika mycket pengar på kortet, som innan du handlade. Jag firade denna nya vetskapen med att ta en riktig shoppingrunda på Willy's. Det hjälpte inte gott att dem öppnat ett apotek i samma lokal, apoteks-shopping är hur kul som helst, och när du kommer hem med påsen full, känns det som att du aldrig mer kan få en inflammation, prick på huden eller värk av något slag. Vem som helst kan ge sig själv denna känsla för bara några lappar med Carl von Linnés fina face på.

Check.

Ny årstid, ny frisyr.
Idag har jag gjort ingenting.

Bu.

Slutspurt i skolan denna veckan, hade muntlig presentation idag, jag och min grupp rockade och kammade hem ett A. Kvar återstår tenta och slutarbete på fredag.
Trotts detta hade vi tid för lite halloweenkalas.

RSS 2.0