big icicle

Say Hello to my little friend!
Idag är det nyårsafton och när kaffet är drucket ska jag sätta igång dammsugaren, sen kommer Jonas och ockuperar mitt kök, sen kommer alla gäster och ockuperar min lägenhet, det ser jag fram emot. Till och med att dammsuga ska bli kul.
GOTT NYTT ÅR!!


28.12.10

Något av det bästa jag vet är en nybäddad säng. Nya rena fina lakan som gör att varje gång man passerar sängen vill man inget hellre än att krypa ner för några timmars sömn. Igår var jag och mamma på Hemtex-rean och införskaffade nya lakan. Nu sover jag som en drottning i dessa vackra textiler.

Innan jag åkte hem till mamma och pappa för jul kom min bror Martin och lyste med sin närvaro hos mig över ett dygn. Vi gjorde ett besök i ett vitt Folkets Park, ett ställe vi tillsammans brukade gå med farmor och leka som små. Lekplatsen var mycket mindre nu, men såg fortfarande väldigt rolig ut. Det får bli ett till besök till sommaren för klättring och gungning.

Jultid

Underbara dagar hemma i Kristianstad. Nu väntas lika trevliga i Malmö.
God fortsättning alla!

Advent nr. 4

Idag har jag suttit hela dagen lång och läst inför tentan imorgon, och nu jäklar sitter det. Jag kom nämligen på att om jag inte skulle klara denna tentan, måste jag komma för om-tenta i februari, vilket i sin tur skulle betyda; ingen resa. Det blev en riktigt bra motivation till att plugga till hjärnan rök av överhettning.
Men i pauserna såg jag till att hinna med det som jag ville på fjärde advent. Nämligen baka pepparkakor. Helt vanliga roligt dekorerade, halvbrända pepparkakor.
Dem ska min bror få äta upp imorgon när han kommer på besök.

Exam

Jag tänkte att i och med jag har tenta på måndag så åker jag hem till Kristianstad så jag får lite lugn och ro. Istället har jag inbokad pepparkaka bakning imorgon och julpyssel på lördag. Trotts detta hoppas jag på att jag får mycket gjort. Ett VG hade suttit fint, jag blir så glad så.
Så jag ligger i lä till i alla fall måndag kväll med allt som har med blogg och annat underhåll att göra.
Ps. Jag uppskattar min fonetik-lärare som har skrivit en jämförelse till oss mellan "complementary distribution" och Superman vs Clark Kent.

Nyårsklänning; Check!

Tredje H&M butiken gillt!

Ljuva minnen

När jag var 14 så gick jag på en konfirmationsläger under sommaren, i en månad. En av kvällarna skulle alla killar uppvakta tjejerna och under måltiden höll Calle ett tal till oss:

Kvinnan för mig är...konstig, jag förstår henne inte,
jag tror faktiskt att ingen man genom tiderna har förstått henne.

Att kunna få oss att bli så förälskade i dem, kan vara jobbigt ibland.
Att kunna fylla oss med sådan värme, bara genom en enkel kram.
Att kunna göra oss så glada, bara genom ett enkelt leende.
Att kunna krossa våra hjärtan med ett enkelt nej.
Metoderna är enkla men effektiva.
Till sist vill jag bara säga att fast vi aldrig kommer förstå er,
så älskar vi er jättemycket.
Puss på er alla, hoppas maten ska smaka!
Advent nr. 3

Igår var en minst sagt olycklig dag. Den började bra, mamma och pappa var här och hälsade på. När vi ska åka från mig till Lund för lite glöggfest smäller jag igen dörren, ca 0,5 sekunder efter jag gjort det säger pappa "har du nycklarna?". Och självklart hade jag inte det. Det som gjorde detta ännu värre var att Felicia och Ola (som har mina extranycklar) var i Stockholm och kommer inte hem förrän imorgon. arg som ett bi sätter vi oss i bilen till Lund undertiden som vi försöker komma på hur vi ska lösa detta. Hemma i Kristianstad finns dem andra extranycklarna. Det slutade med att jag får åka med mamma och pappa hem på kvällen, in snabbt som faen för att hämta nycklarna och direkt sätta mig på nästa tåg tillbaka till Malmö för att hinna i tid till den andra festen jag var bjuden på. Jag mår bra efter omständigheterna.
Idag har jag pysslat med saker inhandlade på Ikea igår, och nu har jag en ordentlig plats ämnad för skolarbeten och annat viktigt.
Och så måste jag hedra Nina för att hon bakar fantastiska bröd till mig varje vecka.

Nu har Malmö tunnelbana

Igår kväll tog vi oss ut på stan för att avverka lite happenings i Malmö. Första stopp blev invigningen av CityTunneln (eller rättare sagt, av Triangelns södra "hållplats"). Det var minst sagt häftigt, för åkte man ner en rulltrappa, allt var väldigt modernt, sterilt och ljust. Sedan vände man riktning och åkte ner en rulltrappa till. Där möttes man av ett hav med människor, en scen med dj och livemusik och discolampor med alla dess effekter. Ytligare en rulltrappa till i en ny riktning tog en ner till perrongen och den preliminära baren. Musiken föll dock inte oss i smaken så vi tog en öl och traskade sedan vidare mot Debaser och finalen i Warriors.

På Debaser hände det också grejer. Det var som sagt final i Warriors, en tävling mellan butiker (främst streetbutiker) i Malmö där dem gör battle på scen. Publiken applåderade och skrek oavgjort två gånger innan Streetlab tog första plats och Meadow en stolt andra.
Mycket bra kväll.

Tältprojekt

Igår satte vi igång med vår process att bygga en liten indianby av pepparkaksdeg. Ännu är vi inte klara, men hittills var det inget fel på vårt team-work och vi förväntas att ha vårt projekt klart i slutet på veckan. Resultatet kommer att läggas upp.
Mia hjälper mig med att kavla ut degen.


Utskärning av tältdelar.  (och starkglögg på spisen, såklart)


Halva tältstommen redo att gräddas.


To be continued...


fråga


‎"How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?"
Födelsedagspresent

Det här var min gåva till Victoria.

Advent nr. 2

Och så var jag äntligen hemma efter en lång lång bilresa från Göteborg och en försenad tågresa från Hässleholm. Helgen var väldigt lyckad med bakverkstad, kalas, julmarknad, grekisk mat och fika i skogen. Nu är jag helt slut. Imorgon väntar en tung dag i böckernas värld.

Garva Comedy Club

I lördags när jag och Nina googlade happenings i Malmö hittade vi en intressant sak som skulle äga rum på Harrys ikväll, nämligen Garva Comedy Club. Dem gjorde väldigt bra, enligt mig, reklam för det på hemsidan, men trotts detta så var man lite skeptisk till vad för halv dana komiker dem hade skramlat ihop. Så med ett gäng på sex medlemmar traskade vi dit runt åtta för att utforska vad denna kvällen hade att bjuda på.
Sammanlagt var dem ca tio komiker som gjorde förvånansvärt bra ifrån sig, var av en, en som vi alla känner till, var Björn Gustavsson, sakta tillbaka från sin utbrändhet. Hela kvällen var en stor succé och jag rekommenderar den varmt till mina vänner. Nästa gång är den 14 december, då är det också final, där en vinnare ska koras, och då även sista kvällen för i år.

RSS 2.0