Jag har en logisk plan

En söndag till har gått och jag har lärt mig av mina misstag. Förra söndagen när jag vaknade halv åtta på morgonen för att gå till jobbet trodde jag att mitt huvud skulle spricka på mitten, med andra ord en av mina värsta bakfylleupplevelser. Så jag tänkte för mig själv att det är faktiskt inte värt det, inte när man har ett jobb att sköta dagen efter. Så till denna helgen lovade jag mig själv att inte låta alla festligheter frästa mig ut på byn.

Så istället gick jag, Jenny och Dappe till Gamlebyn och tittade på finalen av skatetävlingen. Vi stod där i kylan och skådade åkarna göra sitt bästa för att en av dem skulle bli en stolt ägare för 15 000 nok. Saker i stil med detta borde hända oftare, det är väldigt trevligt med folksamlingar!

 

 

Efter tävlingen blev jag våldgästad av Maria och sedan meddragen till Töyen på en fest hos Marias goda vänner. Men trotts att jag var på fest så höll jag mig nykter och såg till att jag var hemma i mitt näste igen innan klockan slog midnatt. Och tro det eller ej men i morse vaknade jag 07.15, sugen på kaffe och redo för att jobba, precis som det ska vara. Så från och med nu när jag har morgonpasset på söndagar ska jag se till att hålla mig i gott skick dagen innan, så att dagen efter inte blir en mardröm.

Efter jag jobbat klart blev det inte mycket vila. Med Jenny vid min sida tog vi en god power-walks runda för att sedan återvända hem och göra pannkakor. När jag äntligen sitter ner och avnjuter mina inte så perfekt stekta pannkakor sneglar jag på klockan och upptäcker att om 10 minuter ska jag vara i stan för att möta upp min storebror. Så det var bara in med sylten i kylskåpet och upp på cykeln. Jag kom i tid. Halv sex började bion vi skulle se, och det var ingen mindre än Inglourious Basterds, Quentin Tarantinos senaste verk. Och när ca halva filmen har gått (den var 2h 33min) märker jag hur det blir allt svårare att hålla mina ögon öppna. Det var inte för att filmen var tråkig, tvärtom, jag tyckte filmen var väldigt bra, så förstå min jobbiga situation när jag är så trött att jag somnar till en bra film som jag ser för första gången. Efter en stund upptäckte Martin vad jag höll på med och gav mig en knuff i sidan, sen kämpade jag gott för att hålla mig vaken och i slutet hade jag blivit pigg igen. Nu, såhär några timmar senare är jag ganska så trött igen men kan ändå inte se till att göra mig i ordning för läggdags, antagligen bara för att jag vet att jag har sovmorgon imorgon, jag tror det är någon psykiskt..öö!Och hur underbara är inte alla Oslos loppmarknader där man kan få både jättefina och jättefula saker och kläder för nästan inga pengar alls. Varje söndag är det knökfullt med marknadsstånd på Birkelunden, det får man bara inte missa, och har man tur och träffar mig där kanske jag tillochmed bjuder på kaffe i min fina och nära belägna lägenhet! Som ni ser på lappen på bilden är det 5 för 100, inte ofta sånt händer. Och visst hittar jag en jättefin jacka (iallafall jättefin för att kosta 20 kr), och visst finns det 15 st kvar och visst är alla i storkel L, jag prövar ändå och som väntat så är den på tok förstor, kanske skönt att veta att man fortfarande är en Medium.

Nu är tänderna borstade och jag är fortfarande trött, så jag tar tillfället i akt och går och lägger mig!


A taste of Ecuador


 

 

Min vän är ett geni.

Idag var min bästa vän Torbjörn med i Kvällsposten med hans briljanta idé om drömmar.

http://www.kvp.se/KVP.se/1.1685218/han-vill-ha-din-galnaste-drom

Gå även med i gruppen Drömfångaren 2009! på facebook.

FILMJÖLKSLEKEN

I förra inlägget visade jag en bild på filmjölksleken i full gång. Om någon ville veta hur den gick till skulle ni få ringa mig. Evelina ringde inte men hon skrev en komentar om att hon ville ha en förklaring. Och med tanke på att jag inte är så väldigt upptagen en tisdagsnatt 20 i 1 så kan jag lika gärna förklara för er alla.

till detta behöver du:
6 deltagare
en publik
3 svarta sopsäckar
3 tallrikar
3 skedar
3 filmjölkspaket
3 kornflakespaket (överkurs)
1 matbord
3 stolar
3 ögonbindlar
det underlättar också om du gillar filmjölk.

såhär gör ni: (för att det ska bli lite lättare när jag förklarar så heter den som sitter främst Harald och bakom Harald sitter Bodil. Harald och Bodil representerar alla tre par i beskrivningen)
gör hål i den svarta sopsäcken för huvudet och armarna. om ni får plats två i en sopsäck så är det bra, annars är det bara Harald som behöver den. Bodil ska sen sticka ut sina armar genom säcken, medans Harald ska ha sina bakom ryggen. Harald sitter i Bodils knä. Det är bodil som ska använda ögonbindeln. Harald och Bodil ska sitta på en stol vid bordet, på bordet framför dem ska det stå en tallrik, en sked, ett packet filmjölk och cornflakes. Sen säger nån i publiken klara, färdiga, gå och då är det Bodils uppgift att hälla upp filmjölk, cornflakes och sedan mata Harald. det paret som först lyckas äta upp vinner.

Lycka till vänner!

Thank God.

Idag skickade min gammla kompis Calle bilder till mig
från vårt konfirationsläger som tog plats i Södra Hoka
sommaren 2003. Jag är inte speciellt religös av mig
men jag tackar Gud för att folk tror att han finns, för hade
han inte gjort det hade vårat konfirmationsläger
sannerligen inte existerat. Och största delen av tiden
handlade inte om Gud och hans familj.

   Bad i sjön, belägen precis vid lägret.
  Filmjölksleken, kladdigt och roligt, om du vill veta
                                                                     hur den går till kan du ringa mig!

  Efter regn kommer gytjefotboll.
  Hämnden från ledarna efter att vi rymt ut i natten
                                                                     för ett dopp i sjön.

  Och när vi tröttnat på allt annat, ja då färgade vi håret.
Mitt hår blev rött, jätterött. Jag bar mössa resten av
                                                                    sommaren.
HERRE GUD VAD KUL VI HADE!


GET BACK ON TRACK

Måndag 24 augusti var dagen då första spinningpasset efter min resa skulle äga rum. Jag minns, innan jag åkte iväg, att jag brukade se fram emot detta, iallafall tills 10 minuter hade gått på passet, sen är det väl ganska vanligt att man hade föredragit en pistol mot pannan istället för att fortsätta. Men efter ett misslyckat gymbesök med Jenny i lördags (vi åt nudlar från en matvagn istället) så hade jag nu dåligt samvete. Så jag gjorde mig redo och gick mot överprisiga Elixia. Här har jag verkligen inga anledningar till varför jag inte skulle träna. Jag är frisk, jag har bra med fritid och jag har 4 minuters gång till gymmet.
Och mycket riktigt, 10 minuter in på passet när jag försökte fokusera mig på att trampa, var det ända jag kunde tänka på min fula, stora, sköna soffa, en kopp te och flera timmar med Greys Anatomy (jag menar, George pappa hade precis dött och snart var det dags för katastrofen med färjan, så ni kanske förstår). Men när 30 min gått och jag upptäckte att jag valt det korta passet på 40 min istället för 55 så blev jag genast fylld med energi och kraft, trampade flitigt på så svetten rann och gick sedan röd och lycklig hem.

Nästa problem blir att se till så det händer minst fyra gånger i veckan....som på den gammla goda tiden, innan jag upptäckte att man faktiskt kunde dricka Imperial även på morgonen.


"böga med vargar"

Imorgon början jag kl 08.00. Jag har inte jobbat ett dagspass på 4 månader, översättning, jag har haft ca 120 dagar med sovmorgon. Så hela fredagen har jag gått och oroat mig över hur jag ska kunna ta mig upp 07.15 imorgon. Och alla som känner mig vet att jag inte vaknar av en ringklocka, eller två..eller tre. Så nu har jag två stycken som ska ringa mig och se till så att jag inte försover mig, tack på förhand till pappa och Cristel.
MEN så började jag chatta med Evelina (jag måste sluta att nämna dig i varje inlägg) och hon introduserade mig för, tydligen något som alla vet redan, en ny och mycket rolig lek.
Väldigt simpelt. Du tar helt enkelt en svensk filmtitel och så byter du ut ett av orden med "bög" eller "bajs"..
här kommer lite olika alternativ:

Billy Eliot = Billy Bög
Alice i underlandet = Alice i böglandet
Vi hade iallafall tur med vädret = Vi hade iallafall tur med bajset
Alla vi barn i bullerbyn = Alla vi bögar i bullerbyn
Den ofrivillige golfaren = Den ofrivillige bögen

Om ni har dålig fantasi eller det bara står still på filmtitlar rekomenderar vi www.diskshop.seEfter 3 glas öl och 2 glas vin

Nu har jag Evelina på tråden och jag kan inte förstå att hon lämnar mig för en roadtrip i stockholm (fast hon har i och för sig två väntande fräs.) Här kommer en dikt till Evelina, kreativiteten flödar!

hur ska jag klara mig nu
du är ju min fräsarfru
du ska vara borta i en vecka
jag tycker en dag borde räcka
Evelina, vad är detta för fasoner?
jag får hyponervokostiskadiafragmakontraviberationer.
jag är dock glad för din skull
nu ska jag se till att bli full(are)Jag älskar Scrubs

JD: ".....Joe"
J: "Did you just called me Joe?"
JD: "Yes, is that ok?"
J: "Yeah, it´s just that I like banging dudes"
JD: "I heard that´s nice.."

Fräs

Innan jag somnar med min antagligen virussmittade dator i knäet så vill jag ge min mörkrädda kompis Evelina ett tack för hjälpen ikväll. Hade vi inte upptäckt PhotoScape ikväll hade klockan inte varit halv två innan Evelina slutligen lyckades slita sig från alla underhållande effekter och traska hemmåt. Nästa gång följer jag dig hem och som plåster på såren hedrar jag dig och dina code-skills här ikväll och för resten av mitt liv!


RSS 2.0