städa städa varje fredag..

Igår körde jag storstädning istället för träning. Men jag säger er att en storstädning kan ibland bli jobbigare än ett träningspass. Nu är min lägenhet skinande ren i alla hörn och kanter. Jag blir dock lite upprörd över mitt badrumsgolv, det är nämligen en blå plastmatta där som gör att golvet ser ostädat ut hela tiden. Inte jättekul.
Idag fortsätter jag städningen, fast nu gäller det min dator. Massa nya filmer och serier är nedladdade och då jag bara slängt över dem på hårddisken, ligger allt huller om buller för tillfället, det ser ju så jobbigt stökigt ut. Jag som lagt ner massvis med timmar på att sortera och katigorisera allt ska väl iallafall ge det en chans att låta det förbli så. Undertiden som jag väntar på att saker och ting skal föras över till sina rätta mappar så skriver jag i min blogg att jag väntar på det. öh?!
På torsdag åker jag him, him till skaune och gratulerar min Björck. Fint ska de bli. Mamma, pappa och mormor ska också få besök, även det ska sitta fint. Hemmalagad pappa-mat (ja, i vårt hus så är det pappa som står för maten) har jag längtat efter. Alltid lika spännande eftersom inget blir det samma någongång, är inte helt säker på att pappa vet vad ett recept är. Så frågan man alltid ställer innan man hugger in är "vad är det i?"

Nu är överföringen klar och nya GossipGirl är nedladdat så....

tummen upp

Eftersom att Norge vill att du ska betala för att få ha svenska tv-4 i ditt hem får jag köra på näst-bästa alternativet för att kunna följa min käre vän Calles gång mot toppen i Idol. Att se han få beröm av juryn i tv är nått alldeles extra, I´m like a proud mama. TUMMEN UPP TILL CALLE!
H
ela min lediga dag har bestått av trådar, nålar, sax, penna, tyg och ett x antal hål i fingrarna. Linneas klänning utvecklar sig förvånansvärt bra, tror det kan bli lyckat trotts mina tvivel på mig själv. TUMMEN UPP TILL MIG!
O
ch dagen till ära imorgon, Lina anländer till Oslo efter sin lååånga hemvisit i el stockholmo. Efter lite tankar på sängkanten kom även hon på att Oslo är ganska bra ändå. Jag tar emot dig med öppna armar..och en Deli-kaffe. TUMMEN UPP TILL LINA!


ens


foto: Evelina


foto: Evelina

foto: Evelina

foto: Evelina

mummel

Å vad alla måste ha väntat på en uppdatering!

Det har varit full rulle med mina gammla vanliga rutiner, jobba, träna, äta och nu på senaste har jag öppnat syverkstaden igen. Det är ett bra och mycket roligt tidsfördriv. Och eftersom jag ska söka in på designskola nästa höst så behöver jag mycket övning och ideér. Kommer lägga upp bilder på de två senaste verken från ens.
& underbara Evelina träffade mig idag och hade fotosession, jag är glad att hon är stort fan av mina ögon, speciellt när jag inte är det. Jag är avundsjuk på mamma, hon har skånes finaste, och arg för att jag fick pappas drag.
Nästa på listan är att se Steig Larsson-film nr.2. Såfort lönen har landat på kontot så är det biografen nästa.

16-18 oktober är det kryssning på schemat. Oslo-Köpenhamn och sedan tillbaka igen på en helg. Så vi sammlar ihop hela tjocka kompis-släkten och drar iväg på några fartfyllda, bekymmerfria dagar på sjön. Kanon!

Jag är stolt över Linnea, hon är bra på alla möjliga sätt och vis.


Lisa Ekdahl

Igår var det konsertdags på Rockefeller. Vi anlände i bra tid, tyckte jag. 20.00 öppnades dörrarna och 20.05 vad vi där och upptäckte den väldigt långa kön. När vi kom in var det såklart fullt med folk redan. Men efter en rundtur genom lokalen hittade vi tre bra platser högst upp där man hade bra utsikt över hela scenen, och så fick vi sitta. 
Så i två timmar satt vi och njöt av både nya och gammla låtar. Har själv inte lyssnat mycket på det senaste albumet, där hon sjunger på engelska. Och jag har faktiskt varit lite skeptisk till det men jag blev positivt överraskad igår och nu lyssnar jag på den om och om igen.
Favoritlåtar från senaste albumet: Beautiful boy & Give me that slow knowing smile.
Bredvid oss stod två glädjedödare. Dem sjöng med på 80% av låtarna och tyckte nog själv att det lät väldigt bra. Eftersom vi var så pass långt från scenen så hörde man deras stämma gott och väl. Det är inte tillåtet. Där med basta!!

Efter konserten sa jag och Jenny hejdå till Jennifer och började gå hemåt. Men precis innan Jenny ska svänga av så ligger där en pizzeria där dem bakar Oslos godaste italienska pizza. Så för att få ett riktigt fint slut på kvällen stannade vi till där och delade på en capricciosa, mycket romantiskt.

                                  


Pyssel i mitt fönstret






resume

Idag körde jag ett tungt och långt löparpass på gymmet. Halva nöjet med att träna är känslan efteråt, när man är varm, svettig och helt slutkörd. När man vet att det är iallafall 20 timmar kvar till nästa pass. Men idag fick jag betala för att jag var duktig. Märkte det inte förrän nu men min högra lårmuskel kunde inte varit mer spänd och ömmande. Jävla skit!

Ikväll var Mia, Bullen, Sara & Johanna, som alla andra kvällar, hos mig och tittade på film. Men tillskillnad från det andra gångerna bakade vi inte scones, någon måtta får det vara. Nej, istället blev det varm chockladmjölk/te och massa massa bananer. Filmen vi såg på ikväll heter The Reader, en relativt ny film (2008) med bla Kate Winslet. Vi hade lite delade meningar men jag skulle rekomendera den.

Idag såg jag en affisch om att Lisa Ekdahl gör en liten tour i Norge. På onsdag spelar hon på Rockefeller här i Oslo och då tar jag Jenny med mig för att lyssna på henne. Jag ser fram emot detta event eftersom hon varit en stor favorit sedan många år tillbaka och att jag tidigare inte fått tillfälle att lyssna på henne.

Imorgon är det dags för nästa projekt. Upp med tuppen och sedan in till stan för att inhandla massa tyg till Linneas födelsedagsklänning. Beställningen är en svart långklänning. Det kommer bli väldigt kul och spännande att sy eftersom det blir första gången jag gör en sådanhär modell. Har även tänkt börja på en till, till mig, för skojs skull. Fick en tankte om hur den ska se ut häromdagen när jag skulle sova, så det var bara att skissa upp den innan tanken försvann.

På lördag är det dags för Calles inflyttningsfest här i Oslo, temat är rock! Vet inte när senaste temafesten var som jag gick på. Eftersom jag tycker det är skitkul med utklädning och fester så kommer detta bli väldigt trevligt.

För er som inte såg idol i onsdags(??) så får ni här en länk med Calle Kristianssons audition, jag kan inte skryta för lite om dig:

http://www.youtube.com/watch?v=Ic76rZh9CcE&feature=related


NATTI!


13.09.09

(funkar bra att bara ha datum som rubrik när man inte kommer på nått bättre)

Det har varit en mycket produktiv och givande söndag. Drog bort till Bullen och Mia på morgonkvisten för att senare möta upp Johanna och ta en fika i den stekande hettan som var i oslo idag. Efter den inte så goda kaffen och de mycket goda Deli de luca-bullarna drog jag till jobbet. På rasten kom flickorna över för att baka scones och titta på film. Bullen bjöd in en vän som sedan bjöd in ca 6 stycken till, så efter 1 timme var min lägenhet fullsatt av, komiskt nog, samma folk som från gårdagens fest.
återvände 2 timmar senare till jobbet och är nu hemma i soffan igen, mätt och lycklig.


Tänkte också dela med mig av ett par låtar som inte är nya alls men som man gott kan lyssna på igen.
1. The Ark - This sad Bouquet jag har en svaghet för Olas röst
2. Blonde Redhead - Spring and by summer fall tipsad av en vän om denna, kanonskön låt, såsom hela skivan
3. Sean Paul - Ever blazin' för mig är det iallafall omöjligt att sitta still till denna låten

& Linnea Linnea mitt lilla plommon, om 47 dagar, varken mer eller mindre, (fast om mindre är möjligt så går det bra) flyttar du hit till mig, in i vår lägenhet och borstar tänderna med mig varje kväll (eftersom pelle inte kan göra det längre). DET SKA BLI LOVELY LOVELY LOVELY!

47, 46, 45, 44...räknar neråt, yes I do!

Å, å just de. Vi har även kommit överens om ett ord som Daniel Bello ska dekorera vår vägg med. NIMT fick det bli. Ordet har direkt ingen översättning eftersom det inte finns med i svenska språket men jag skulle vilja använda Tobbes översättning, Detdär lilla guldkornet på dagen.


NATTI!


FARTHINDER

Idag tog jag mig en tur in till byn på min fina fina, en gång guldiga, cykel. När jag sedan kom hem var jag rosenrasande. Rosenrasande. Mina händer var hårt åtkramande till något vi kallar knytnävar och jag hade lust att slå alla fotgängare som kommit min väg. Varför går ni mitt på cykelvägen när det faktiskt finns en perfekt gångbana precis bredvid. Jag var hela tiden tvungen att bromsa in och sen när jag precis fått upp farten igen kom det en jävel till som inte kunde högerregeln. Tänk er att jag är en bil, så kanske det går lite bättre för oss båda nästa gång.


!

"Livet är underbart när underlivet är bart"
Kusin Sara

"Kvinnor har inte på sig det de tycker om,
de tycker om det de har på sig"
Christian Dior


09.09.09

Inte ofta det händer, med andra ord, aldrig igen. Coolt. Undra om det var en ren tillfällighet att vi hade så vackert väder 09.09.09 eller om det var planerat, av någon som .....kan planera vädret?!

Denna veckan har jag min bäztiz Fredrik a.k.a Fedit a.k.a Pelle som inneboende. Han är trevlig att ha som besökare, lagar god mat och är snäll som en hundvalp. Klart, han är också svinstörig ibland men trotts det så är jag glad att ha han snoozande på min soffa. Och på fredag kommer Thomas och tar dig ifrån mig, vad jag då ska göra? Varje kväll borstar vi tänderna tillsammans, Fedit vill att det ska löddra så han använder Collgate istället för min supercoola tandblekningstandkräm. (vilket får mig att tänka på Sara, har du prövat den skiten du köpte i Miami?)

Det här är Fredrik, sovande hemma hos mig. 

Fast nu har han lärt sig att sova i soffan.

Och idag är vi ju glada för att Sverige såg till att det blev 1-0. Och sist jag kollade så var det 2-1 till Norge. Hur slutade det?

                                         
Natti!


Akta dig för eld och djupa vatten.

Många många gånger har jag sagt att nästa helg ska vara en alkoholfri helg. Och lika många helger har det slutat med en lördag full av fest. Men denna helgen blev väldigt vit. Istället var jag duktig som vanligt och jobbade. På fredagen satt jag barnvakt åt Bullen, jag bjöd på hallonpaj och filmvisning. På lördagen efter jobbet blev det en snabbvisit på OsloCity för att få reda på att framkallning av förstorade foto är snuskigt dyrt och att Evelina inte ville ha några av kläderna vi tittade på. Sen kom jag hem och lagade tacos med Calle och pratade gamla SöderHoka-minnen.

Idag har Idol dragit igång på tv och jag kan knappt vänta tills jag får se min fantastiska och talangfulla vän Calle Kristianson rocka på audition i Malmö. ps. svara när det ringer.

Idag har jag också köpt en sylåda så jag äntligen kan få någon ordning på mina sytillbehör, jag har en del att göra imorgon, ja! Ska också välja ut tyg till Linneas klänning imorgon så den hinner bli klar till din födelsedag.

och Adam åker till Amsterdam imorgon, vilket är kul för han men inte för mig. Vem ska då hålla mig sysselsatt sena kvällar på msn medans jag försöker snickra ihop ett blogginlägg?! Så se till att ta dig hem snabbt igen.


Calle, Linnea & jag.  

Natti!


Blyertskåt

   

 

 

 






"..men knut la' kottarna på vägen.."

Ofta har man inte mycket minne från sin tidiga barndom. Idag spelade min bror upp en skiva för mig och frågade mig; "känner du igen dehär låtarna?" Jag har alltså inte lyssnat på denna skivan sen min pappa spelade den för oss på LP, jag var ca 4 år. Skivan heter "Goda Goda" och artisten heter Jojje Wadenius. Här kommer texten till Min mask:
jag tror aldrig jag har blivit så glad som en dag
när jag hitta' en mask i en sak
å' själv så heter jag Valle
men masken fick heta Kalle

jag döpte den som bara katten
i vanligt vatten ledningsvatten
jag tänkte- dig ska jag dressera
så du kan göra mycket mera
än att bara ligga platt på marken

vi kunde ordna maskcirkus i parken
du kunde dansa på ett snöre
och springa baklänges med huvet före

en liten hatt kunde du ha
med vikta brätten, å va bra
och kullerbyttor är ju inte svårt
ifall man inte slår för hårt
för då ramlar man pladask
tillbaka i sin lilla ask

Texterna är helt underbara med skämt och nödrimm. Mitt eget land & Kråkbegravningen är också favoriter.

Imorgon står det många saker på Att göra-listan. Innan 15.00, då jag börjar jobba, ska jag och Evelina ränna runt överallt och göra alla våra viktiga och oviktiga ärenden. Så nu gäller det bara att Evelina ringer och väcker mig i tid.
En annan ointeresant sak att tillägga är att jag blivit totalt beroende av Ice-tea (persika). Det ligger nästan i beroendenivå som morgonkaffet. (inget kommer nog vara så nödvändigt som kaffe på morgonen, men det är inte långt ifrån) Jag tycker detta är något som alla borde pröva. För er som dricker kaffe men inte vill dricka det på kvällen eftersom man kan bli pigg av det, ta ett glas med Fersken-icetea från Eldorado. Gott, billigt och gott.

Så nu, eftersom jag druckit ice-tea istället för kaffe är jag ganska trött. Så nu går jag och Frankie och lägger oss. (Frankie är ersättningen för Lassie, eftersom hon inte fått följa med mig till Oslo, och han är också ersättningen för Elsa eftersom hon var på tok för dyr. Trotts det är han mjuk, go och omtyckt.)
Natti!

Frankie

Jag hatar Paradise hotel, så varför byter jag inte kanal?

Ett stort grattis till Sara & Nikolas Larsson som fyller många år, iallafall sammanslagt. Och Nikolas har lovat oss alla nu att han ska satsa på att bli ynge, svårt löfte men jag jag håller mina tummar.

Också har jag bakat kanelbullar. Jag gillar att baka både kanelbullar och pizza, men mitt nya kök har inte så mycket arbetsyta vilket gör att man inte alls blir sugen på att baka. Men idag hade jag mina anledningar, jag bakar när jag inte vill tänka klart, när jag behöver distrahera min hjärna, och det behövde jag göra idag. Maria & Josefin(också känd som Nina eller Bullen) kom över på filmtittning och provsmakning....och nu finns det inga bullar kvar.

Imorgon på min lediga dag har jag tänkt att sätta igång med min nya klänning. Tyget är köpt men mitt huvud och skrivbord är full med olika skisser och modeller på hur den ska se ut, men jag tror jag har bestämt mig.

Adam, jag gillar din nya frisyr. 

Natti

RSS 2.0